عایق بندی گود های ساختمانی
همانطور که میدانید اولین گام در ساختمان سازی پی ریزی بوده چرا که با اینکار علاوه بر استحکام بالا ساختمان، از نفوذ آب های زیر زمینی و سیستم های دفع فاضلاب ساختمان های همسایه و ... جلوگیری میکند. بنابراین پیشگیری از این خسارت های های جدی و جبران ناپذیر لازم و ضروری بوده زیرا سبب نشست یا تخریب فونداسیون یا خوردگی آرماتور بتن و ضعف سازه ای در طولانی مدت شود. همچنین اجرای زیر زمین به منظور ایجاد پارکینگ برای ساختمان ها نیز امروزه به امری ضروری تبدیل شده است و برای این کار نیاز به گود برداری با عمق زیاد است.
بنابراین آب بندی یا زه کشی گود ساختمانی از مهم ترین مراحل در پروژه هابوده و یک فرایند تخصصی می باشد و باید توسط گروهی مجرب و حرفه ای انجام گیرد. تمام سازه های زیرسطحی ، جهت فونداسیون و بدنه گود لازم است مطابق با استاندارد های بین الملل درمقابل آب و رطوبت محافظت شوند.برای دریافت مشاوره با کارشناسان گروه صنعتی تاپ تماس حاصل فرمایید.
عایق بندی گود ساختمانی: آب بندی گود ساختمانی به مجموعه اقداماتی گفته میشود که برای جلوگیری از ورود آب به داخل گود در ساختمان ها و سایر سازه ها صورت میگیرد. آب بندی گود به عنوان یکی از مهمترین اقدامات در ایمنی ساختمانها در برابر رطوبت و آب، مورد توجه قرار میگیرد.
حفاری و جداسازی گودال های ساختمانی به طور کلی به دو صورت خارجی و داخلی انجام میپذیرد.
ضرورت انجام آب بندی گود های ساختمانی
- آسیب به سازه
- نشست و تخریب فونداسیون
- خوردگی آرماتور ها
- افزایش مدت زمان انجام پروژه
- کاهش ظرفیت باربری حاک زیر فونداسیون
- افزایش زمان انجام و هزینه پروژه
- مشکلات جانبی در حین اجراء شات کریت و یا مشکلات اجرایی مثل گیر افتادن ماشین آلات
- کاهش مقاومت خاک های رسی و لایه ها و خاک های شن دار
- احتمال ریزش ناگهانی گود بدون اخطار قبلی
هدف از انجام عایق بندی گود های ساختمانی چیست؟
از گذشته تاکنون روشهای مختلفی مثل قیرگونی یا ایزوگام جهت آب بندی و زهکشی گود ساختمانی وجود داشته است، ولی بررسی آسیبپذیری این محصولات در برابر شرایط محیطی و عدم اطمینان از نحوه عملکرد آنها در بلندمدت (عمر این عایق رطوبتی کوتاه بوده و پس از حدود ۵ سال دچار ترکخوردگی میشود) سبب گردیده که امروزه این روشها کمتر مورداستفاده قرارگرفته و روشهای جایگزین و قاعدتاً بهتری برای زهکشی و آب بندی گود ساختمانی استفاده شود.
آب بندی و زهکشی ساختمان به چه صورت امکان پذیر است.
جلوگیری از ورود آب به داخل ساز با استفاده از عایق رطوبتی اولین گام برای عایق بندی بوده و سپس زه کشی دیواره های گود ساختمانی، آب جمع شده پشت سازه را با استفاده از لوله های زهکش به بیرون هدایت میکند. این عمل سبب شده تا از ورود هر گونه رطوبت به داخل و درون سازه ها جلوگیری کند.
بهترین روش برای آب بندی و زهکشی ساختمان، استفاده از گروه محصولات ژئوسنتتیک میباشد.
همانطور که گفته شده ایزولاسیون گود های ساختمانی به دو روش خارجی و داخلی امکان پذیر است. که در ادامه به بررسی هر یک خواهیم پرداخت. در عایق بندی گود های ساختمان ایزولاسیون داخلی مهمتر از ایزوله خارجی است زیرا باید قبل از پی ریزی سیستم زهکشی و ایزوله اجرا شود.
مراحل اجرای سیستم زهکشی و ایزوله گود ساختمانی
- حفر کانال زهکشی، اجرای سیستم در داخل کانال زهکشی مطابق شکل بالا
- اجرای لایه فیلتر از ژئوتکستایل پلی پروپیلن با عایق حرارتی 300 گرم بر متر مربع
- اجرای لایه زهکشی لایه ژئوممبران به عنوان لایه ضد آب ژئوممبران باید PVC یا LLDP باشد.
- لایه محافظ ژئوممبران از نوع ژئوتکستایل 600 گرم بر متر مربع
- اجرای بتن و فونداسیون جزئیات اجرای سیستم زهکشی و جداسازی
انواع سیستم های زهکشی گود ها بر حسب نوع بهره برداری آنها:
- سیستم زهشکی موقت
- سیستم زهکشی دائمی
انواع سیستم های زهکش:
- سیستم زهکش سطحی زیر فونداسیون
- سیستم زهکش نیمه عمیق
- سیستم زهکش عمیق